Арестуваха германски лекар по подозрение в убийство на пациенти с COVID

Най-четени

От прогнози до резултати – по-полека с вярата в социологически сондажи

България отива на избори за трети път, този път две в едно – президентски и парламентарни. И започнаха да...

Що е то почтен политик: да поговорим за проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Познавате ли човек, който не мами с данъци, може да докаже произхода на парите си, не лъже, за да...

Политолог: Истинският проблем е ще се изправи ли служебното правителство пред кризите или ще пази имиджа на Радев

Очевидно имаме леко сменен фокус, който вече не е ревизия на предишното управление, нито е амбициозната задача за възстановяване...

Полицията в град Есен задържа лекар от университетската болница по подозрение в умишлено убийство на двама пациенти с COVID-19, съобщи „Билд“.

По информация на полицията, лекарят е бил арестуван на 18 ноември след съвместно разследване на прокуратурата и полицията. Има подозрения, че той е инжектирал на тежкоболни пациенти в последен стадий на живота медикаменти, довели до незабавната им смърт, се казва в прессъобщение на полицията.

Двамата пациенти са били мъже на 47 и на 50 години и са починали, съответно, на 13 и на 17 ноември, допълва БГНЕС. И двамата са били на лечение при заподозрения и са били в критично състояние.

Полицията в Есен създаде комисия за разследването на убийствата, а лекарят се намира в предварителния арест. Той вече е дал показания по единия от случаите и е обяснил, че действията му се целели да прекратят „страданията на пациента и роднините му“.

От клиниката уточняват, че 44-годишният медик работи при тях от февруари тази година. За разлика от полицията, клиниката говори за „умиращи пациенти в последен стадий на смъртта“. Ръководството е отстранило лекаря от работа веднага, след като станало ясно за воденото разследване.

Според изданието, двамата пациенти са имал сериозни здравословни проблеми, които са се изострили допълнително след заразяването със SARS-CoV-2. Лекарят е уведомил близките им за своите планове, за да имат време да се простят с тях.

Болните пациенти могат да поискат помощ за прекратяване на живота си в Германия по съдебно решение, издадено миналата година, но не е ясно дали това се е случило в тези ситуации.

Асистираната смърт е особено чувствителна тема в Германия поради наследството на Холокоста, когато нацисткият режим уби 6 милиона евреи и извърши нехуманни експерименти над редица от тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

От прогнози до резултати – по-полека с вярата в социологически сондажи

България отива на избори за трети път, този път две в едно – президентски и парламентарни. И започнаха да...

Що е то почтен политик: да поговорим за проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Познавате ли човек, който не мами с данъци, може да докаже произхода на парите си, не лъже, за да спечели определени привилегии, не забива...

Политолог: Истинският проблем е ще се изправи ли служебното правителство пред кризите или ще пази имиджа на Радев

Очевидно имаме леко сменен фокус, който вече не е ревизия на предишното управление, нито е амбициозната задача за възстановяване на институционалната среда, която си...

Политическата равносметка от друг ъгъл: Два месеца бяха пропилени в агония и циркаджийство

Четиридесет и шестото Народно събрание приключи след по-малко от два месеца и свършената от него работа бе незначителна. Депутатите пропиляха почти цялото си време в...

Избори 2 в 1 – кой губи и кой печели от тази кризисна конфигурация

На 14.11.2021 г. за първи път в България ще бъдат проведени едновременно парламентарни и президентски избори. Всъщност по отношение на провеждането на парламентарни избори...

Вижте още