Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши не излъчиха победител

Най-четени

Пред фалит: Търговци искат отваряне веднага, за да се спаси каквото е оцеляло

Търговски обекти, затворени заради противоепидемичните мерки, настояват да заработят веднага, дори с цената на по-малко работни дни и ограничено...

Живот след смъртта: Млад мъж стана донор и спаси три живота

За пръв път у нас трима души получиха шанс за нов живот след успешни трансплатанции в болница "Лозенец". Един...

Лекар: Тече операция „Пунта Мара“ сред учителите

"Тече операция "Пунта Мара" сред учителите. Какво се цели с това антигенно изследване? Дали са болни от Ковид в...

Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши се изправиха един срещу друг в демонстративен сблъсък в Лос Анджелис.

Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши завършиха наравно в 8-рундовата (по 2 минути на част) си демонстративна битка на бляскава галавечер в Лос Анджелис. Двамата легендарни боксьори върнаха времето назад и със сигурност предизвикаха носталгия у феновете, които са ги подкрепяли през златния им период на ринга.

Неофициално срещата завърши наравно, като съдиите не бяха професионалисти, а и не бяха обявени резултати от картите им – само равенството. Тайсън се качи отново зад въжетата след 5 649 дни и намери с няколко крошета съперника си, след което го поздрави, че ги е „поел като шампион“. Рой Джоунс се движеше повече и бе видимо изморен от големия брой удари в тялото, които получи, като се стремеше основно да предизвиква клинчове. В крайна сметка продукцията на двамата ветерани беше доста впечатляваща, особено предвид всички обстоятелства.

54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009-а, макар да е участвал в много други демонстративни боксови двубоя.

Тайсън започна с леви ъперкъти в тялото на Джоунс, който се движеше много в началните секунди. Двамата често влизаха в клинчове, където също Железния Майк се стараеше да нанася удари, пише Спортал. Рой залагаше на бързи леви прави и много „обиколки“ около противника, а Тайсън вкара и ляво кроше в целта. Дори след гонга за края на втори рунд Майк вкара ляво кроше, което бе непозволено, но веднага се извини и прегърна опонента си.

Третата част премина почти изцяло в клинч и няколко удара глава в глава.

Рунд номер 4 протече по същия начин и поради тази причина бе оспорван и сякаш по вкуса на Джоунс, който получаваше забележки от съдията Рей Корона за „държане“ и удари в тила, но не позволяваше на Тайсън да се развихри.

В следващите минути Майк успя да пласира ляво кроше и ляв прав в главата на опонента си, както и комбинация ляв прав-ляво кроше-дясно кроше. Железния заби добра левачка и няколко крошета в тялото, а Джоунс вече единствено сякаш се стремеше да предизвиква клинчове.

Майк и в последните секунди търсеше повече „екшъна“, а съперникът му сигурно щеше да е отнесъл няколко предупреждения за „държане“, ако срещата беше официална. В крайна сметка атаките в тялото от близка дистанция на Тайсън леко накланяха везните в негова полза.

Спортната комисия на щата Калифорния предупреди публично, че не желае да вижда нокаути, за да избегне сериозни поражения за някого от бойците и ги „съветва“ просто да разиграят спаринг помежду си, за да „покажат боксовите си умения“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Пред фалит: Търговци искат отваряне веднага, за да се спаси каквото е оцеляло

Търговски обекти, затворени заради противоепидемичните мерки, настояват да заработят веднага, дори с цената на по-малко работни дни и ограничено...

Живот след смъртта: Млад мъж стана донор и спаси три живота

За пръв път у нас трима души получиха шанс за нов живот след успешни трансплатанции в болница "Лозенец". Един от пациентите е 12-годишно момиче,...

Лекар: Тече операция „Пунта Мара“ сред учителите

"Тече операция "Пунта Мара" сред учителите. Какво се цели с това антигенно изследване? Дали са болни от Ковид в момента или не... Ако искаха...

Влак помете мъж в Ловеч

Мъж на 71 години е загинал тази сутрин в Ловеч, след като е бил блъснат от влак, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 9:20...

Пореден случай на блъснато на пешеходна пътека дете

Шoфьoр e блъcнaл дeтe нa пeшeхoднa пътeкa в Бoрoвaн, cъoбщихa oт прecцeнтърa нa пoлициятa във Врaцa. Инцидeнтът e cтaнaл в cъбoтa. Тoгaвa нa cпeшния тeлeфoн...

Вижте още