Пламен Бобоков: Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски

Най-четени

Бербатов започна работа в „Етър“

Димитър Бербатов започна работата си като помощник треньор в щаба на футболния "Етър". Бившият нападател на "Байер" Леверкузен, "Тотнъм",...

Протестиращите в София с втори опит за нахлуване в Министерски съвет

Полицаи предотвратиха два опита на антиправителствени демонстранти да нахлуят в сградата на Министерския съвет. Стигна се до сблъсъци. Недоволните от...

Обявиха най-добрите спортисти на България за 2020 г.

Миглена Селишка и Ивайло Иванов бяха определени за най-добри спортисти на България за изминалата 2020 г. Двамата бяха отличени...

Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски, но човекът, който е организирал всичко, е Бойко Борисов. Това заяви в интервю за Мария Цънцарова по bTV бизнесменът Пламен Бобоков.

„Човекът, който е организирал цялата интрига, този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара” за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор.(…)

Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва“, допълни Пламен Бобоков.

На въпроса как Пеевски иска да вземе бизнеса им, Атанас Бобоков отговори:

„Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови – организирана престъпна група, „Монбат”, „Приста Ойл”…”.

Попитан откъде има информация, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, Пламен Бобоков отвърна:

„Имаме си канали. Аз нали ви казах, в тази държава всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна държава, вече под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по-рано, някой път по-късно се разбира всичко. Няма как да се скрие, и Борисов не може да се скрие.

Според мен Борисов е страдащ от някакво болезнено чувство за страх, той е много страхлив човек, изпитва страх и ужас от това, че е възможно всичко, което е причинил на хората, да му се върне“.

На въпроса каква е ролята му в това техният бизнес да бъде придобит от Пеевски, Пламен Бобоков допълни:

„Никаква. Аз смятам, че той си е въобразил… вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките тези внушения – че ние сме приятели с Васил Божков, Васил Божков искал да сваля правителството, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КГБ, пълни простотии.

Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Той е видял, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва.

Аз не мога да вляза в главата на този човек (бел. р. Бойко Борисов). Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков.

За телефонния номер на президента Румен Радев

Пламен Бобоков отрече да е имал телефона на президента в устройствата, които са иззети от него:

„Категорично аз в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показват съобщение, което най-вероятно е засечено от друг телефон, но не от моя. Пращал съм, но от друг телефон, който те нямат. Излиза, че те най-вероятно са подслушвали президента.(…)

Имал съм комуникация с президента – аз съм ги писал и няма нищо обидно или укоримо, но от друг телефон.

Познавам се от 2 или 3 години с президента, от посещението в Армения. Така съм преценил, да мина на „ти”, обсъждали сме някакви въпроси, винаги във формална обстановка. Подкрепил ме е морално, това, че някой те насърчава да каже – Добре, отивайте, работете“.

Пропускате нещо много важно, че прокуратурата е снела това съобщение от апарата на президента, не от моя апарат, допълни той.

„Няма откъде да го имат, защото го няма в другия апарат, затова съм сигурен. Те копират по особен начин, когато изпращаш от твоя телефон, излиза име, когато е от друг телефон – излиза сериен номер, това беше сериен номер”, обясни Пламен Бобоков.

Той каза, че е писал на съпругата на президента Десислава Радева да й честити нова година.

Попитан как се отблагодарява на политиците за подкрепата, той отвърна – с морална подкрепа.

„Отблагодарявам се с морална благодарност – няма друга форма. Моралната подкрепа изисква морална благодарност. В нормалния бизнес няма друга форма на подкрепа, освен човешки жестове. В ненормалния бизнес трябва да питате други хора – премиерът, някои министри”.

Бизнесменът уточни, че отдавна не си говори с Бойко Борисов, още от началото на годината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Бербатов започна работа в „Етър“

Димитър Бербатов започна работата си като помощник треньор в щаба на футболния "Етър". Бившият нападател на "Байер" Леверкузен, "Тотнъм",...

Протестиращите в София с втори опит за нахлуване в Министерски съвет

Полицаи предотвратиха два опита на антиправителствени демонстранти да нахлуят в сградата на Министерския съвет. Стигна се до сблъсъци. Недоволните от властта започнаха да се събират...

Обявиха най-добрите спортисти на България за 2020 г.

Миглена Селишка и Ивайло Иванов бяха определени за най-добри спортисти на България за изминалата 2020 г. Двамата бяха отличени по време на шестото издание...

Цветан Цветанов: Няма да се коалираме с ГЕРБ, Манолова и „Отровното трио“

Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС. Това каза председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред Мария Цънцарова в предаването „120 минути“ по bTV. Цветанов беше категоричен,...

Директорите на училищата искат сами да решават за връщането на учениците в клас

Директорите на училищата са на мнение за автономност при решенията за връщане на учениците в училище. Решението за възстановяване на присъственото обучение на отделни...

Вижте още