Кметът на Калофер отсече: Мъжко хоро ще има, ще платя глобата!

Най-четени

Jason Nash Net Worthy of: Just how Steeped is the YouTuber?

Jason Nash Net Worthy of: Just how Steeped is the YouTuber? It is a proven fact that most people are...

Beilaufig dai?A? auf so gut wie allen Portalen zweite Geige Fakeprofile bekifft ausfindig machen sind, verheimlichen unsereiner Nichtens.

Beilaufig dai?A? auf so gut wie allen Portalen zweite Geige Fakeprofile bekifft ausfindig machen sind, verheimlichen unsereiner Nichtens. Entsprechend man...

Just like the a great bisexual kinky girl on the dom/sandwich content, I get out to a myriad of porno

Just like the a great bisexual kinky girl on the dom/sandwich content, I get out to a myriad of...

Традиционното хоро в Калофер на Богоявление ще се състои и няма кой да спре гражданите да изпълнят ритуала. Това заяви кметът на града Румен Стоянов за Bulgaria ON AIR.

„Едва ли някой е в състояние да спре тази хубава традиция. Хоро ще има, то ще бъде в съвсем друг вид. Ще се извърши ритуалът. Ние трябва да го спазим“, категоричен бе той.

Градоначалникът призова хората, които идват от други места, да бъдат по-смирени и да спазват противоепидемичните мерки. И увери, че калоферци ще направят каквото трябва.

„Никога не бих си позволил хората, когато са се хванали на хорото, някой да отиде да им се меси. Все пак това се прави за здраве. Особено в реката едва ли ще може този вирус да се разпространява“, коментира Стоянов.

Той допълни, че калоферци обичат традициите, но все пак спазват и законите. Гражданите са призовани да се разделят на 2 места, така че да няма струпване на хора.

„Ние сме длъжни да го съхраним при каквито и да е условия. Този празник е изживял тежки проблеми и моменти. Сега пак е един такъв, но смятам, че ще се справим съвместно с църквата и органите на реда“, обясни кметът.

Стоянов уточни, че ще има полицейско присъствие, но то няма да бъде по-засилено от обикновено. Според него дори да има издадена забрана за провеждането на мероприятието, калоферци няма да я спазят.

Много резервации в хотелите в града вече са отменени, така че в Калофер не очакват много гости празника, отбеляза той.

„Готов съм дори да ме глобят. Аз не съм човекът, който може да ги спре, но съм човекът, който да им помага. Този празник е общественозначим за цяла България“, изтъкна градоначалникът.

65 КОМЕНТАРИ

 1. Кмете,
  Не искаме от Вас да плащате глобата, а да опазите здравето на калоферци! Не желаем вирусопреносители от цялата страна да се струпат в града ни!
  За пореден път избрахте медийното внимание пред съгражданите!
  Църковният ритуал може да се извърши без присъствието на стотици хора,които застрашават здравето ни!
  Свещениците се молят целогодишно без показност! Вземете пример от тях!

  • Виви,
   Ти си много болна,
   Но за лудницата, а не за друго.
   Жалко, че и с нервите си много зле.

   • Ако ти си боледувал или някой твой близък ,едва ли ще пишеш подобни гнусотии!!!

    • Аз боледувах! И близките ми също! С доказани тестове! 🙂
     Грип!- като грип!
     Всяка година си ги караме …..
     ама традициите и ценностите си така да оставяш…..
     #попържам те яко#
     Срам. СРАМ. И яд за всички БЪЛГАРИ!
     #пак те попържам#

  • Ти нормална ли си? Вирусоноаители….
   Един от най-българските ритуали за здраве и повдигане на духа. Не те ли е срам? Примряла от страх. Направо ми се повръща. Вирусоноаители каза…. БОЖЕ,БОЖЕЕЕ…

   • Ти пък от едно смотано хоро здряве ли чакаш… Леле на къде отива тоя народ… От умрял писмо да чакаш… Явно си вярваш че ще получиш…

    • Смотано е за такива като теб които не познават българските традиции и едва ли някога ще могат да ги разберат.Жалко,че има такива хора като теб.

    • Ти си много глупав от свитата на тиквите само унищожавате българските традиции

  • …и без маски-ти си стой
   в къщи,под леглото и гледай телевизора непрекъснато.

  • Като ви е страх от вирус който оцеляват 99.5% от хората, затворете се вкъщи. Но не се опитвайте да карате хората да се чувстват виновни защото не ги е страх и искат да си живеят живота. Смешни сте

 2. Нишо лошо традициите да се спсзват.Все пак кметът на Калофер е пионерът по тази част.Вино,хора и зрелища.Най-вече по веселата пияна част.
  Така му минават мандатите.От Коледа,през кръста и към Кирек.
  Пръв е там където има свирни,гайди,хора и ръченици.И най-вече вино и мръвки.
  Къде да беше пръв и в спасяването на Калофер от обезлюдяване и разруха?!
  Които знаят и го познават,ще разберат.
  Всеки път преди избори едни и същи горе-долу биват канени на кебапчета и бира в кръчмата му.По махали,роднинства и свои хора.
  Те съответно като опитни звеноводци предават заръките и мисията с какво дасе гласува.
  За три мандата които знаят се убедиха в едно,че Калофер не иска прогрес.
  Калофер иска познатото зло,свирните,хората и черпните.
  За присвоени земи,имоти и други далавери на кмета,също има богат материал.
  Макар и сследите да са заличени.
  Мен лично,слабо ме интересува.
  От много години не живея в Калофер.
  Да му мислят тези които са там.

 3. Доста обещания бяха дадени от него,малка част бяха изпълнени.
  В околията има села със двойно повече население,както и доста по-развити инфраструктурно.
  Това е резултат от едно по-далновидно и напредничаво мислене.
  Кметове които не тичат първи като видят камера или микрофон на телевизии и кабеларки.
  Славата и егото не са за всеки.
  Сега нашия щял да плати глобата.
  След време ако има умрели и жертви на Ковида,какви ще ги говори?
  Явно си вярва че в този студ вируса само като помирише кръстаджиите на 3-4 дни пиене и ще умре за секунди.
  В основата си кръста и традицията е алкохолишки гуляй.
  На дни пиене и ядене.
  Знам,влизал съм и аз в реката.Израстнал съм в Калофер.
  Но селяндур ,маане и чалгаджия никога не съм бил.
  Като повечето участници на кръста,местните.

 4. Достоен Кмет…достойно избран ! Такива като него ще бъдат на почит много години в Калофер. Браво Кмете !!

 5. Все пак всеки има глава на раменете си и може да прецени дали да присъства на хорото. Нека се спази традицията..какво ни остана вече в днешно време освен традиции?!
  А на тия двамата „водещи“ от сутрешния блок мога да им кажа да ходят да се скрият. Гледах как през цялото интервю с кмета на Калофер се заяждаха с него и му се присмиваха. Не е подобаващо за един човек, който всяка сутрин по няколко часа е на екран да се държи така. Пълна пародия от страна на Нова ТВ птлъм новини лато цяло. Само платени и нагласени репортажи.

 6. За мене кмета е за поздравления
  той намира сили да се опълчи на крадливата държавна администрация тоеа е показателно че въпреки всичко традициите трябва да се спазват

 7. Времето и примерите са доказали, че винаги ще има хора за и против дадени въпроси!
  Не съм гражданин на Калофер, но оценявам желанието и стремежът на Вашият кмет да съхрани дългогодишната традиция, която е емблематична за цяла България.
  Разбира се, че здравето на хората е на първо място, но съм сигурна, че празникът ще бъде проведен спазвайки „мерките“…
  Смятам, че достатъчно промиха мозъците на голяма част от населението с този вирус. Предвид, че всичко „се носи във въздуха“ и ни „пръскат“ ежедневно с отрови, едва ли точно този празник ще е причина за „зараза…“!
  Заразата е в главите ни и в душите ни. И в това, че позволяваме да бъдем манипулирани и затрити като нация. Нека не позволяваме да бъдат заличени и традициите ни! Нека съхраним българското, достатъчно ЧУЖДОТО ни е завладяло…
  Бъдете здрави!

 8. Браво, традицията не стябва да се спира,мъжйото хоро трябва да го има! Това е тържество на българския дух и идентичност!

 9. Много коментари изчетох…… И да ви кажа, калоферци нищо не ги спира! Дори кмета да каже, че не може да има хоро, пак ще има хора които ще са в реката. Та, за това той се примирява със създалата се ситуация!

 10. нещата не опират до глобата, би трябвало държавата да го съди за предумишлено убийство, ако се разболее и почине някой от ербапите

 11. Този кмет е боклук,иска да използва пандемията ,за четвърти мандат,да се съди за неспазване и подстрекаване на държавни разпоредби ида бъде свален,та белким се отървем от този боклук.

  • А добро утро!
   Без вино,ръкеееа,мръвки и простотия не мой!
   Косовът е селяндур!
   Точка!

 12. Браво кмете, пак ще се насладим на песента за курвата Василка дето залюбила Иван варналията и някой си там Драгсн шумналията ли беше!?🤣
  Няма що, голям общобългарски празник!?

 13. Който го е страх от мечки да не ходи в гората! Стойте си вкъщи и си заключете вратите. А традициите са това което са опазили идентичността на нацията през вековете. Не можете да забраните на хората да живеят.

 14. Ей хора без работа сте личи си.Кмета туй,кмета онуй.Абе люде заблудени ако Ви е писано да се заразите и у дома да стойте пак ще се заразите.Вие запознати ли сте изобщо със процеса на заразата.Явно не сте.А баш на Богоявление хоро трябва да има.Не сквернете Бога.Бог си знае работата.Мир Вам и Бог с всинцани!

 15. Значи ще ми затварят фитнеса , което е чадт от работата ми, а иначе стотици хора ще се хващат за ръце , ще пукат да пият и ядат и да се веселят ?

  Справедливост !

 16. Евала на Кмета. А на всички мрънкащи covid-изтрещеняци, ходете да си биете ваксини те,сложете си маски и на задниците, и си стойте в къщи пред телевизорите да ви зомбират Б. Б. И НОЩ.

  • Всичките ги знам кръстаджиите.
   Едно 50 процента са първосигнални селски бичмета.
   С теми за разговор за пръчове,кочове,коне,чипиши и зееерета!

 17. Браво, традициите са за това, за да се спазват, стига са ни промивали мозъците с лъжи, а хората които толкова се страхуват за живота си да се ваксинират и да си стоят по къщите. Ние без отговорните ще продължим да живееме

 18. Някой да ви е сложил…вилата на вратлето и да ви ,каже ,че на всяка цена ще трябва да сте на църквата и на реката??? Стойте си вкъщи и си гледайте рахатлъка.

 19. Който се страхува, да си стои в къщи. Никой, никого не кара на сила!!!!!!! БРАВО КМЕТЕ!!!!

 20. Браво,кмете!
  Отстоявате на старите традиции!
  Малко са хората,като вас в днешно време!

 21. Браво! Традицията е оживяла до сега и трябва да се изпълни и тази година! И така, без прекъсване, докато съществува България и български дух!

 22. „Вируси носители“, вика Лелята, в събота на главната улица в Пловдив имаше сигурно 30 хиляди души постоянно минаващи, игла да хвърлиш няма къде да падне, а тези с маски се брояха на пръсти, и след това имаше 11 заразени в целия град ….., ясно е, че вируса отстъпи и стадният имунитет се изгради, а и ваксините може би имат дял, така, че бабо ВИВИ успокой се, няма да има нито един заразен на МЪЖКОТО ХОРО!!!

 23. Каква традиция бе, измислена от няма и 80 години. По-жалко става и от измислената история на Северна Македония 🤣

 24. Калоферецът нищу ни мой гу уплаши.
  Ни 5 Г,ни пръскане,ни Ковид.
  Карлово болницата не е зле да се поприготви за болни!
  Това че виното и ракията гонят Ковида е мит!
  Ако не пиеш в Калофер те третират като ненормален,под чехъл,болен или просто луд!
  На едно хоро сме играли,но някои хора се променихме.
  И не само мъжко хоро.
  Като цяло говоря.

 25. Няма да забравя опита му да направи Ботев и Левски светии…хахаха.
  Бая подигравки отнесе тогава кмета.
  И двамата са убивали хора,дори и с благородни цели.
  Това че църквата ни е леш и баба Гуси,е друга бира.
  Ама нито църквата става особенно,нито кмета.
  Вместо да ръси глупости,да реши проблемас боклука и дупките по улиците.
  Като лунен пейзаж са калоферските улици.
  Сладки мандатчета,удря хората по родолюбието и патриотизма.
  А иначе си е бая търтей.
  Пръв по мохабетите,последен по делата!
  Всеки по-буден,интелигентен и нечалгар калоферец го ненавижда.

 26. Всеки втори повтаря как Калоферци искали и много държали да си опазят традициите, прибивавах за кратко там 😄по пияно племе от тях няма, не плюйте срещу Р. Стоянов той не беше такъв, но няма как след като са те избрали не трябва да се отличава от масата, стана същия. Град в който мъжете си търсят повод да се напият с алкохол до припадък, а жените стоят мирно и изпълняват команди иначе ще ядът дървото 😄Хорото било само тяхно, комплекса ри, всяка една традиция е не на някой град или човек, а на целия български народ. Всеки има право да се хвани на хорото и да се къпе в реката.

 27. И нещо друго,мит е че повечето го харесват.
  Избират го всеки път твърдото му ядро от роднини и комшии,пенсионери една част и военните.
  Които пои с бира и скара.
  За жалост ,малко са интелигентните калоферци.
  Затова е все още на власт.
  Интелигентните отдавна ги няма в калофер.
  По големите градове и чужбина са

 28. Кмете,кмете…преливащите контейнери кога?
  Дупките по улиците кога?
  С едно боядисване на бордюрите не става само!
  По кабеларките си пръв,ама Калофер е под 2000 жители!
  По-зле от Свежен сме вече!
  Оатави Кирека,Кръста и Коледуването…
  Тегли калема да видим за 12 години и отгоре какво свърши?
  Твърдите ти ядра ще умрат скоро,младите ги няма..останаха селяндурите и военните!
  И те няма да са вечни!
  Имаше добри кандидати,калоферци си избраха отново и отново левчанската пияна вулия!
  Пиян човек,съдран чувал!
  И не е зле като тичаш по кабеларките да кажеш как биеш и жена си дори и пред хората вече. В момент на яд,като ти опонира.
  Нека да се знаят тези неща!

 29. А вие освен да мрънкате и съдите чуждите действия,друго правите ли?
  Криете се зад маските,и си стоите в топлото легло,докато има Калоферци,които поне се стараят да запазят нашата традиция жива!

 30. Браво господин Кмете този празник е толкова хубав че за вас Ратко хора кметове мислят като теб честит празник

 31. [email protected] За мен Вие сте истински българин, и вероятно сте донесли невероятна и неповторима радост в очите на всички присъстващи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Jason Nash Net Worthy of: Just how Steeped is the YouTuber?

Jason Nash Net Worthy of: Just how Steeped is the YouTuber? It is a proven fact that most people are...

Beilaufig dai?A? auf so gut wie allen Portalen zweite Geige Fakeprofile bekifft ausfindig machen sind, verheimlichen unsereiner Nichtens.

Beilaufig dai?A? auf so gut wie allen Portalen zweite Geige Fakeprofile bekifft ausfindig machen sind, verheimlichen unsereiner Nichtens. Entsprechend man sagt, sie seien Eure Erfahrungen...

Just like the a great bisexual kinky girl on the dom/sandwich content, I get out to a myriad of porno

Just like the a great bisexual kinky girl on the dom/sandwich content, I get out to a myriad of porno I do believe masturbating each...

Online payday loans Utah: What they Does for your requirements

Online payday loans Utah: What they Does for your requirements Essential Advice about the issue: Confronted with the danger of expanding money difficulties, the majority...

Technology suggestion: How-to most remove hundreds of characters all at once

Technology suggestion: How-to most remove hundreds of characters all at once Share: In the event the vegetation bloom while the birds initiate singing, you know it...

Вижте още