Цветан Цветанов: Няма да се коалираме с ГЕРБ, Манолова и „Отровното трио“

Най-четени

Божков се изправя срещу Борисов и Нинова в София

Избягалият от България в Дубай хазартен бос Васил Божков, срещу когото прокуратурата повдигна 18 обвинения, ще участва в парламентарните...

Тръмп се завръща на политическата сцена с реч пред консерватори

Решен да покаже, че все още е голяма сила в Америка и с готовност да прочисти критиците в Републиканската...

Проветряване: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и „Агент Тенев“ греят в листите на ВМРО

Познати лица от телевизионния екран и сцената подсилват листите на ВМРО като гражданска квота. От партията подчертават, че те...

Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС. Това каза председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред Мария Цънцарова в предаването „120 минути“ по bTV.

Цветанов беше категоричен, че между лидерите на двете партии има скрити договорки. Попитан срещал ли се е с депутата от ДПС Делян Пеевски, той даде положителен отговор, но уточни, че това е било само при изпълнение на служебните му задължения и отрече да е присъствал на негов рожден ден.

Цветанов заяви, че името на Делян Пеевски е дописвано в списъците за посещение при него в Министерския съвет, а в действителност не се е срещал толкова често с депутата.

На въпрос получил ли е 11 часовника подарък от Борисов, символ на спечелените победи на ГЕРБ, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията Цветанов отговори: „Да“, но подечерта, че не ги носи, защото е суеверен.

Цветан Цветанов бе категоричен, че всички спечелени от партията избори, докато той е бил в нея, са били честни и за това говори фактът, че са били признати от политическите сили у нас.

На въпрос защо, докато е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни манипулации, а сега го прави, Цветанов даде за пример  явната договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори 2019г. „На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации. В Ботевград например. Тези, които преди са работили с ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ“.

Цветанов разказа, че през 2018 г. е получил ултиматум от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за назначаване на определени лица от партията му в горските стопанства. „Карадайъ беше поставил тези условия и на тогавашния министър на земеделието – Румен Порожанов. Аз не се съгласих, разбрах за тази договорка между Борисов и Доган през 2017 г., след парламентарните избори“, заяви председателят на Републиканци за България и уточни, че е попитал премиера Борисов дали има подобна договорка, но той отрекъл.

„За Община Гурково има сигнали за купен вот, но няма никакви резултати. Затова ние не можем да очакваме от институциите да участват в този процес активно. За мен е важно да дадем висока избирателна активност на българските граждани, а това, което се случва в момента – преди да е стартирала кампанията, има ограничаване на изборни права на български граждани, живеещи в чужбина. Невъзприемайки идеята за гласуване по пощата, това означава, че ние сме зачеркнали около 2 млн. българи“, каза Цветанов.

Председателят на „Републиканци за България“ коментира и думите си, че полицейски началници в МВР защитават определени интереси: „Областният директор на МВР в Шумен винаги е появявал интерес с кого съм се срещал в града. Това, което знам, е, че той, заедно с шефа на горското стопанство „Паламара“, се събират с членове на ДПС, а премиерът е чест гост. Знам, че когато се правят местни избори, се привикват кандидатите именно там“.

Цветанов обяви, че има информация за реденето на листите на ГЕРБ за предстоящите избори: „Владислав Горанов реди листите за депутати, Георги Харизанов отговаря за гражданските листи, а последната дума е на Борисов“. Той прогнозира, че около 350 хил. граждани ще гласуват за „Републиканци за България“ на предстоящите избори и подчерта, че след свършената работа и изградените структури на територията на страната, няма как  социологическите проучвания да отговарят на действителността и да има само около 15 000 гласоподаватели, които да изразят своята подкрепа на изборите. Цветанов отхвърли идеята за възможни коалиции с ГЕРБ, „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“.

Цветан Цветанов заяви, че ПП „Републиканци за България“ ще работи за промяна в съдебната реформа, електронното управление, социалната политика, както и за увеличаване на доходите на хората.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Интересна информация броди из страната… Има кой да се плаши от фактите, които изкрава Цветанов на бял свят. Във всеки случай който го е отписал, заедно с Републиканците, от политическата сцена, явно бърка. С толкова структури, изградени за нищо време, играта става интересна.

  2. „Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС.“
    Срам нямат, то е ясно че манипулират вота, ама чак пък толкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Божков се изправя срещу Борисов и Нинова в София

Избягалият от България в Дубай хазартен бос Васил Божков, срещу когото прокуратурата повдигна 18 обвинения, ще участва в парламентарните...

Тръмп се завръща на политическата сцена с реч пред консерватори

Решен да покаже, че все още е голяма сила в Америка и с готовност да прочисти критиците в Републиканската партия, Доналд Тръмп ще произнесе...

Проветряване: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и „Агент Тенев“ греят в листите на ВМРО

Познати лица от телевизионния екран и сцената подсилват листите на ВМРО като гражданска квота. От партията подчертават, че те са представители на СЕК (Средна...

Освободени са отвлечените 317 ученички в Нигерия

Отвлечените на 26 февруари от интернат в северната част на Нигерия 317 ученички бяха освободени днес, съобщава вестник „Vanguard“. Момичетата пътуват към административния център на...

Пореден фейк: Забранява ли СЗО аутопсии на лица, починали от COVID-19?

През последните дни в социалните мрежи се разпространява с бясна скорост поредната "правдоподобна" информация относно COVID-19 и пораженията, които нанася на телата ни, както...

Вижте още