Първата задача на Републиканци за България в парламента – спешни мерки за бизнеса и актуализация на бюджета

Най-четени

Нов роден антирекорд: България е в челото на ЕС по поскъпване на бензина

България е сред държавите в ЕС, в които автомобилните горива са поскъпнали най-много през последната година. С близо 30-процентен...

Пълен абсурд: Системата вече дава и на болни от Ковид-19 зелен сертификат

У нас усилено се лобира и за зелен сертификат срещу антигенен тест, което е неприемливо за ЕС и САЩ   Стремежът...

Смайващ непрофесионализъм и липса на човещина: какво показа случаят с Денис Теофиков

Начинът, по който бе експлоатирана трагедията с починалото момче, разбира се, не е новина   Виждали сме го и преди: след...

Бърза актуализация на бюджета и вземане на спешни мерки за бизнеса са първите действия, които ще предприемем веднага след влизането на Републиканци за България в българския парламент. Това заявиха във Варна председателят на партията Цветан Цветанов и зам.-председателят Павел Вълнев. „Настоящият бюджет със заложен дефицит – 5 млрд. лева е правен при други условия, които днес вече не са актуални. В момента се раздават безразборно пари, които не отиват за реално възстановяване на бизнеса“, категоричен бе Цветанов.

„Ние сме единствената партия, която при спазване на всички мерки за безопасност работи на терен. Срещаме се с хората и това, което установяваме е, че заложените в програмата на Републиканци за България политики са повече от адекватни. Ние предвиждаме данъчна ваканция за туризма, който е един от най-пострадалите от пандемията, електронно управление, еднократно предоставяне на данни за многократна употреба, разширяване обхвата на патентния данък, държавна подкрепа за българското земеделие, в частност и семейните ферми. Това са само част от предвидените в програмата ни мерки, които ще стартираме“, добави зам.-председателят на партията Павел Вълнев.

Той прогнозира масови фалити на фирми след няколко месеца, тъй като в момента не се прави нищо за малкия и средния бизнес.

„Няма работещи институции. Няма работещ парламент. Няма премиер, който да говори с хората, а само контролирани срещи с някакви работници. На пътя се раздават едни пари, които обаче не отиват в бизнеса” категоричен бе зам.-председателят на Републиканци за България.

„За да има държава с правила, ние от Републиканци за България сме категорични, че електронното правителство е най-сигурната бариера пред корупцията, затова то е сред основните ни управленски приоритети. В момента едва 5% от регистрираните 38 000 административни услуги покриват европейските стандарти“, коментира Цветанов.

„Много са в момента и въпросите, които остават без отговор от страна на управляващите, но които хората по места задават“, коментира Цветанов.

Хората искат да знаят колко и защо са похарчените пари за „Турски поток”. Над 3 млрд. лева са заемите на „Булгартрансгаз” и те няма как да бъдат върнати от транзитните такси. Все още чакам отговор на въпроса имало ли е срещи на Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев с хора от забранителния списък на ЕК, свързани с „Южен поток“, и провеждани ли са такива и за „Турски поток“, коментира Цветан Цветанов.

„Гласувайте за единствената дясна партия, с ясна евроатлантическа ориентация – Републиканци за България, за да сме държава с правила и с ясна посока във външнополитически план“, призова във Варна председателят на партията.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Залагам на Републиканци,защото г-н Вълнев е човекът постигнал много и е компетентен по отношение на бизнеса.До като Борисов съсипва държавата,те са хората които могат да обърнат нещата.

  2. Хората искат яснота, каквато само Републиканците предоставят! Така че, те са правилният избор на 4!

  3. Позитивна кампания, добра програма, прозрачно финансиране….. От успелшя навън наш сънародник Павел Вълнев. Успех! 21!

  4. Демократично мислещите хора ви избраха и ще гласуват на 04.04 за вас. Дано само повече хора излязат да дадат своя глас, Успех!

  5. Евроатлантическите отношения на България трябва да се развиват. Успех на изборите!

  6. Стига сме се оплаквали, а нека гласуваме за хората, който ни мислят доброто, които ще донесат промяната. Чакам 4 ти , Републиканци!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Нов роден антирекорд: България е в челото на ЕС по поскъпване на бензина

България е сред държавите в ЕС, в които автомобилните горива са поскъпнали най-много през последната година. С близо 30-процентен...

Пълен абсурд: Системата вече дава и на болни от Ковид-19 зелен сертификат

У нас усилено се лобира и за зелен сертификат срещу антигенен тест, което е неприемливо за ЕС и САЩ   Стремежът да се угоди на всички...

Смайващ непрофесионализъм и липса на човещина: какво показа случаят с Денис Теофиков

Начинът, по който бе експлоатирана трагедията с починалото момче, разбира се, не е новина   Виждали сме го и преди: след убийството на Андрей Луканов или...

Зеленият сертификат като червен картон за политиците – липсата на адекватност и почти пълното отсъствие на експертност

Все по-навътре влизаме в двойната кампания и все по-очебийни стават липсата на адекватност и почти пълното отсъствие на експертност сред кандидатите за народни представители...

Българската специфика: Срамната безотговорност, която руши страната

Четвъртък, 21 октомври. В сила влиза тотален локдаун. Работят само магазините за стоки от първа необходимост, достъпни са само най-необходимите услуги. Полицейски час от...

Вижте още