Топ 10 на най-скъпите породи кучета

Най-четени

Нов роден антирекорд: България е в челото на ЕС по поскъпване на бензина

България е сред държавите в ЕС, в които автомобилните горива са поскъпнали най-много през последната година. С близо 30-процентен...

Пълен абсурд: Системата вече дава и на болни от Ковид-19 зелен сертификат

У нас усилено се лобира и за зелен сертификат срещу антигенен тест, което е неприемливо за ЕС и САЩ   Стремежът...

Смайващ непрофесионализъм и липса на човещина: какво показа случаят с Денис Теофиков

Начинът, по който бе експлоатирана трагедията с починалото момче, разбира се, не е новина   Виждали сме го и преди: след...

10. Чау-чау

На 10-а позиция в списъка с най-скъпите породи кучета е Чау-чау. Цената за този четириног приятел достига между 3000 и 9000 долара. Чау-чау произхожда от Китай, където се нарича Songshi Quan, което означава „пухкаво лъвско куче“. Това е древна порода, която датира от около 300 г. пр. Н. Е.

Смята се, че Чау-чау е служил като ловджийско куче и куче пазач. То е със средна големина, голяма глава и кръгла муцуна, разпознаваемо със синьо-черния си език и лъвската си козина. Лоялни на собствениците си и ценени от любителите на кучета заради царствения си външен вид, Чау-чау са наистина уникална порода.

  1. Фараонова хрътка

На 9-а позиция сред най-скъпите породи кучета е Фараоновата хрътка, един от символите на Малта. Цената за породата стига между 3000 и 7000 долара. Едно от най-добре оформените кучета – имат много малко телесни мазнини и са вещи в скоковете.

Породата няма връзка с древен Египет, но популярен мит твърди, че Фараоновата хрътка произхожда от Тесем – едно от древните египетски ловни кучета. Интелигентни и понякога упорити – те са много независими и лесно се уморяват с повтарящи се команди.

  1. Акита ину

Осмото място заема японската Акита, която може да се продава за поне 3500 долара. Това е голяма шпиц, силна, доминираща и независима порода, която обикновено страни от непознати и е много привързана към членовете на семейството. Като порода, Акита обикновено са издръжливи, но е известно, че страдат от различни генетични заболявания и са чувствителни към определени лекарства.

  1. Китайска безкосместа хохла

Китайската хохла заема седма позиция в класацията на най-скъпите породи кучета. Това е малко куче, което има един слой козина. Породата е една от най-екзотичните поради странния си външен вид. Цената е $5000.

  1. Тибетски мастиф

На 6-а позиция се нарежда тибетският мастиф, който произхожда от Тибет, Китай, Непал, Ладак и Централна Азия. Това е скъпа порода, която обикновено струва между 5000 – 9000 долара. Въпреки че едно от тези кучета влезе в историята, след като беше продадено за 2 милиона долара в Китай, това не прави Тибетския мастиф най-скъпата порода кучета. Това е куче пазител на стадото в повечето части на света. Обикновено спи през деня, за да бъде по-бдително през нощта.

  1. Канадско ескимоско куче

На 5-а позиция е канадското ескимо, което често се смята за едно от най-старите и редки местни чистокръвни кучета в Северна Америка. Това е мощно и атлетично куче. Много от представителите на тази порода имат внушителен външен вид и поради това биха могли да се считат за добри кучета пазачи. Цената е $6000.

  1. Немска овчарка

Сред най-скъпите породи кучета в света се нарежда и немската овчарка. Тази интелигентна и универсална порода може да се продава на минимална цена от 6500 долара. Немската овчарка първоначално е селектирана за охрана и овчарско куче, но днес е идеален придружител и, наред с други неща, полицейско и спасително куче. Поради тяхната гъвкавост и набор от умения, добре обучената немска овчарка може да струва скъпо.

  1. Самоед

Сибирски кучета, първоначално отглеждани от номадски пастири за теглене на шейни, днес самоедите са едни от най-скъпите породи кучета и се продават за между 6500 и 12000 долара. Това е любяща и игрива порода, която се разбира добре със семейството си. Те са отлични спътници за малки деца, както и за възрастни. Понякога може да бъде твърде протективен и е известно, че е малко упорит.

  1. Ротвайлер

Ротвайлерът заема почетната втора позиция в списъка с най-скъпите кучета. Това е едра порода, добродушна, спокойна, предана и послушна. Днес те се използват като полицейски, военни и кучета-компаньони. Ротвайлерите обаче могат да бъдат агресивни към непознати хора и към други животни, затова се нуждаят от подходяща социализация и обучение от най-ранна възраст. Ротвайлерът е на цена минимум 7 000 щатски долара.

1.Лоучен

На първо място в списъка с „най-скъпите породи кучета“ е Лоучен. Това куче е известно още като Little Lion Dog или куче-играчка. Лоучен е една от най-редките и уникални породи кучета в света. Новите регистрации на тази порода всяка година са в рамките на едва неколкостотин бройки.  Цената започва от $7000.

Превод и редакция: Нова България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Нов роден антирекорд: България е в челото на ЕС по поскъпване на бензина

България е сред държавите в ЕС, в които автомобилните горива са поскъпнали най-много през последната година. С близо 30-процентен...

Пълен абсурд: Системата вече дава и на болни от Ковид-19 зелен сертификат

У нас усилено се лобира и за зелен сертификат срещу антигенен тест, което е неприемливо за ЕС и САЩ   Стремежът да се угоди на всички...

Смайващ непрофесионализъм и липса на човещина: какво показа случаят с Денис Теофиков

Начинът, по който бе експлоатирана трагедията с починалото момче, разбира се, не е новина   Виждали сме го и преди: след убийството на Андрей Луканов или...

Зеленият сертификат като червен картон за политиците – липсата на адекватност и почти пълното отсъствие на експертност

Все по-навътре влизаме в двойната кампания и все по-очебийни стават липсата на адекватност и почти пълното отсъствие на експертност сред кандидатите за народни представители...

Българската специфика: Срамната безотговорност, която руши страната

Четвъртък, 21 октомври. В сила влиза тотален локдаун. Работят само магазините за стоки от първа необходимост, достъпни са само най-необходимите услуги. Полицейски час от...

Вижте още