Петър Ташев: Спортът не само калява тялото, но изгражда характер, организираност и дисциплина

Най-четени

От прогнози до резултати – по-полека с вярата в социологически сондажи

България отива на избори за трети път, този път две в едно – президентски и парламентарни. И започнаха да...

Що е то почтен политик: да поговорим за проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Познавате ли човек, който не мами с данъци, може да докаже произхода на парите си, не лъже, за да...

Политолог: Истинският проблем е ще се изправи ли служебното правителство пред кризите или ще пази имиджа на Радев

Очевидно имаме леко сменен фокус, който вече не е ревизия на предишното управление, нито е амбициозната задача за възстановяване...

Петър Ташев от Димитровград няма нужда от представяне. Познат е като елитен състезател, също и като успешен треньор по волейбол. Има три деца и четирима внуци – всички възпитани в любов към спорта. Едното внуче има бъдеще на футболист. Затова Петър Ташев казва, че спортът е в кръвта му и това се е кодирало и в гените на децата му. Той е сигурен, че спортът не само калява тялото, но изгражда характер, организираност и дисциплина. В днешно време, когато децата се поддават на различни лоши влияния, само заниманията с различните спортни дисциплини могат да ги изведат от тези състояния. Дава пример със свой възпитаник, който посегнал към дрогата, но с тренировки и много упоритост намерил спасение, като сега е успешен бизнесмен. „Мечтая за пълни зали и все повече деца с желание да тренират масови спортове. Искам да работим за обновяване на спортните бази в цялата страна и за осигуряване на отлични условия за спорт. Само така можем да възродим спорта в България“, споделя Ташев. Основната му мотивация да се включи в редиците на ПП “Републиканци за България“ е точната и ясна програма за развитието на спорта, която партията предлага.

Някои от основните акценти от програмата за спорта, които Ташев споделя пред haskovo.net са:

  •  Приемане на Закон за спонсорството и меценатството: искаме данъчни облекчения за търговски дружества и физически лица, които инвестират безвъзмездно в утвърдени планове за развитие на спорта. Това ще спомогне за разрешаване на основния проблем на елитния спорт – недостатъчното му финансиране.
  • Преобразуване на спортните училища в елитни гимназии с приоритет спорт: необходима е радикална реформа, която да промени начина на обучение на българските спортисти, като повиши качеството на образованието и върне доверието на родителите и престижа на училищата.
  •  Удвояване на часовете по физическо възпитание в училище: необходима е спешна промяна в начина на организацията и протичането на учебните часове по физическо възпитание. Предлагаме часовете за спорт да бъдат изведени в отделен блок в подходящо за целта време, а не между останалите учебни занимания.
  • Изграждане на мрежа от спортни площадки за провеждане на занимания на открито в цялата страна: предложението ще даде възможност на всички желаещи да спортуват на открито без необходимост от заплащане.
  • Подобряване условията на туристическите бази и използването им като основен инструмент за спорт: искаме да инвестираме в тяхната реновация и да ги използваме за нуждите на спорта.
  • Гарантирано място в държавен ВУЗ по избор за медалистите от олимпийски игри, световни и европейски първенства: хората прославили страната ни в чужбина да могат да изучават специалност по техен избор. По този начин им даваме шанс за избор на професия и реализация в друга сфера на обществения живот.

Ако вижданията Ви съвпадат с нашите предложения в сферата на спорта, подкрепете ни с номер 21 в интегралната бюлетина на изборите на 04.04.

5 КОМЕНТАРИ

  1. От засиленото внимание към спорта завие да оправим натежалата от пиците фигура на нацията. Успех! 21!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

От прогнози до резултати – по-полека с вярата в социологически сондажи

България отива на избори за трети път, този път две в едно – президентски и парламентарни. И започнаха да...

Що е то почтен политик: да поговорим за проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Познавате ли човек, който не мами с данъци, може да докаже произхода на парите си, не лъже, за да спечели определени привилегии, не забива...

Политолог: Истинският проблем е ще се изправи ли служебното правителство пред кризите или ще пази имиджа на Радев

Очевидно имаме леко сменен фокус, който вече не е ревизия на предишното управление, нито е амбициозната задача за възстановяване на институционалната среда, която си...

Политическата равносметка от друг ъгъл: Два месеца бяха пропилени в агония и циркаджийство

Четиридесет и шестото Народно събрание приключи след по-малко от два месеца и свършената от него работа бе незначителна. Депутатите пропиляха почти цялото си време в...

Избори 2 в 1 – кой губи и кой печели от тази кризисна конфигурация

На 14.11.2021 г. за първи път в България ще бъдат проведени едновременно парламентарни и президентски избори. Всъщност по отношение на провеждането на парламентарни избори...

Вижте още