Ивайла Бакалова затяга примката около Борисов: Да направи тест за бащинство, ако иска да ме опровергае

Най-четени

Нов роден антирекорд: България е в челото на ЕС по поскъпване на бензина

България е сред държавите в ЕС, в които автомобилните горива са поскъпнали най-много през последната година. С близо 30-процентен...

Пълен абсурд: Системата вече дава и на болни от Ковид-19 зелен сертификат

У нас усилено се лобира и за зелен сертификат срещу антигенен тест, което е неприемливо за ЕС и САЩ   Стремежът...

Смайващ непрофесионализъм и липса на човещина: какво показа случаят с Денис Теофиков

Начинът, по който бе експлоатирана трагедията с починалото момче, разбира се, не е новина   Виждали сме го и преди: след...

Борисов да направи тест за бащинство, ако иска да ме опровергае. Борисов има сериозен опит с разбиването на хора и бизнеси. Борисов се е заканил че ще размаже и приключи Ивайла Бакалова до половин година. Прокурори действат според повелята на Гешев, а всичко идва лично от Бойко Борисов.

Тези няколко изречения са поредният пирон в ковчега на бившия премиер и лидер на ГЕРБ. Тези няколко изречения за пореден път хвърлят светлина върху мрачното задкулисие и са поредният свидетелски разказ за близостта на прокуратурата с Борисов и нечистите схеми, в които участва бившият премиер. Тези няколко изречения принадлежат на бизнесмена Веселин Денков и Ивайла Бакалова.

Веселин Денков е собственик на знакови софийски ресторанти, задържан през септември 2020 г. с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство. Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са “помагачите” с влияние в съдебната система.

Ресторант „Воденицата“ започва работа в края на миналия век. В началото Денков работи под наем, пише менюта на ръка и след половин година бизнесът потръгва. В заведението започват да прииждат хора, а сред тях – каймакът на обществото. Цар Симеон Сакскобургготски често вечеря там, а тогавашният кмет на София Бойко Борисов води кого ли не. Веселин Денков обаче отрича двамата да се познават и да са общували. Самият бизнесмен дори се включва в протестите срещу управлението през 2020 г. Тогава започва и ударът срещу него.

„Не одобрявам управлението. То е било максимално репресивно. Грабеха се всякакви бизнеси. Отидох на протест и след това бе ограбен и моят бизнес, бях репресиран и аз. Моля ви, покажете как съм плащал на протестите. Нали имат СРС-та? Да ги извадят, да покажат как и на кого съм платил. Да кажат всичко. Аз съм човек и имам гражданска позиция. Искам да я покажа. Какво да направя? Да си свия ушите и да клекна?”, коментира Денков.

Убийството на Станка Марангозова

Веселин Денков е обвинен в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова месец, след като подава сигнал и след като стана ясно, че е основен свидетел по делото. Марангозова беше застреляна с три куршума пред дома си на 11 октомври 2019 г.

„Станка Марангозова се представяше за финансов брокер. Тя беше измамник, който искаше да ме измами. Аз разкрих това, което тя направи – оказа се, че е направила пирамида, че е събрала около 65 милиона. Бях свидетел по дело за пране на пари срещу нея. Така беше 5-6 години. След това прокуратурата е видяла, че може да се възползва финансово от мен, да ме репресира. Казаха ми, че ако не платя, ще стана от свидетел – обвиняем. Така и стана“, разказва Денков.

Осем месеца мъжът лежи в ареста по обвинение за участие в ОПГ за лихварство. След това идват и “пратениците на прокуратурата”. Години наред правят опити да изнудват Денков и Бакалова.Първата оферта е от 100 хил. лева, а специализираната прокуратура ги иска, за да смекчи мярката на Денков. За скандалния случай разказаха през юни от Антикорупционния фонд.

От записания разговор става ясно, че адвокат „Емил“ обяснява, че нещата няма да станат за месец и ще струват скъпо – около 100 000 евро:

“Ние не познаваме никой, Говорим си с господ. Отиваме в църквата, палим свещичка. Това кой с кого говори това теб не те интересува“, казва въпросният адвокат.

“В лични разговори ми говориха за Иван Гешев. Казаха, че лично си говорят с Гешев, а всичко идва от Бойко”

„БарселонаГейт“ 

Сагата с къщата в Барселона избухва в началото на 2020 г. Испанското издание „El Periodico“ въвлече името на Борисов в схема за пране на пари. Намеси се скъпарски имот, собственост на Борислава Йовчева – моделка, за която от години се твърди, че има дете от лидера на ГЕРБ.

„Къщата в Барселона е купена с парите на народа. Има такава къща. Не е медийна димка. Не искам да влизам в лични подробности, защото в ситуацията има намесено и дете. Има такова дете. Най-елементарно е господин Борисов да си направи тест за бащинство. Ако нямаше такова дете, той отдавна щеше да е размахал тест за бащинство“, разказа Ивайла Бакалова пред YouTube канала „Цанов Напред и Нагоре“.

Източник: Frognews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Нов роден антирекорд: България е в челото на ЕС по поскъпване на бензина

България е сред държавите в ЕС, в които автомобилните горива са поскъпнали най-много през последната година. С близо 30-процентен...

Пълен абсурд: Системата вече дава и на болни от Ковид-19 зелен сертификат

У нас усилено се лобира и за зелен сертификат срещу антигенен тест, което е неприемливо за ЕС и САЩ   Стремежът да се угоди на всички...

Смайващ непрофесионализъм и липса на човещина: какво показа случаят с Денис Теофиков

Начинът, по който бе експлоатирана трагедията с починалото момче, разбира се, не е новина   Виждали сме го и преди: след убийството на Андрей Луканов или...

Зеленият сертификат като червен картон за политиците – липсата на адекватност и почти пълното отсъствие на експертност

Все по-навътре влизаме в двойната кампания и все по-очебийни стават липсата на адекватност и почти пълното отсъствие на експертност сред кандидатите за народни представители...

Българската специфика: Срамната безотговорност, която руши страната

Четвъртък, 21 октомври. В сила влиза тотален локдаун. Работят само магазините за стоки от първа необходимост, достъпни са само най-необходимите услуги. Полицейски час от...

Вижте още