След позорните изборни резултати сценаристи масово бягат от Слави

Най-четени

До месец: Бензинът стига 2,60 лв. за литър

Цените на бензина и дизела може да нараснат до 2,50-2,60 лв. за литър, ако продължи поскъпването на петрола на...

Неизбежното дойде: 46 населени места у нас вече са с режим на тока

Две общини от Варненска област - Вълчи дол и Дългопол, и една от Пазарджишко – Лесичово, въведоха вече режим на...

Нови разкрития за грабежите в „Автомагистрали“ ЕАД (скандални документи)

Държавното дружество „Автомагистрали“ е действало изпреварващо и с военна организация по набирането на частни партньори непосредствено преди отпускането на...

Филип Станев и Ивайло Вълчев ще се оттеглят от ръководството на „Има такъв народ“. Двамата бяха сред учредителите на формацията. Вълчев е заместник-председател заедно с Тошко Йорданов, а Станев е в изпълнителната комисия, в която влизат още петима сценаристи и главният секретар Виктория Василева.

Станев и Вълчев изненадаха дори и съпартийците си преди две седмициТогава ЦИК обяви окончателно избраните за народни представители.

Двамата сценаристи писмено се отказаха от местата си в 47-ото Народно събрание. Нито един от тях не обясни защо двамата са имали разговор със Слави Трифонов, който им позволил да се оттеглят от парламента, от който бяха част за два кратки мандата, пише „Галерия”.

Ходът с отказа на дългогодишните сценаристи на Слави от парламента не е случаен за никого от екипа на Трифонов. За никого не е тайна, че сценаристите са се разделили на два лагера и има напрежение между тях – Тошко Йорданов, който коли и беси в „Има такъв народ“, за което е упълномощен от председателя Слави Трифонов, и младата надежда на партията и телевизията на Дългия Станислав Балабанов.

Той е и пръв заместник на ментора си в публицистичното предаване „Студио Хъ“.  В другия лагер са отказалите се от местата си парламента Филип Станев, Ивайло Вълчев, Драгомир Петров, Ивайло Стоянов и Александър Вълчев.

Трима бяха депутати в 45-ото Народно събрание, но за последните два предсрочни вота дори не бяха сред кандидатите. Така от двата лагера в партията на Слави само хората около Тошко Йорданов ще останат в политиката.

За това, че нещо се случва във формацията на Трифонов след позорния срив на последните избори, говори и фактът, че от сайта на „Има такъв народ“ е свалена секцията „Ръководство“. До преди две-три седмици тя беше достъпна. Иначе хората се призовават да станат членове и да даряват средства, но без да могат да прочетат кой е председател, заместник и член на изпълнителната комисия.

Предполага се, че секцията с ръководството ще стане достъпна отново, когато сценаристите в противниковия на Тошко Йорданов лагер напуснат. В екипа на Трифонов отдавна се говори, че най-верните му хора не могат да се оправят помежду си.

Йорданов и Балабанов си правели предаването без останалите, които пък си имали собствено, но помагат и на Иво Сиромахов, който е титулярен водещ на „Вечерното шоу на Слави Трифонов“.  След на някогашния неразделим отбор в телевизията сега се разделят и тези в политиката.

Източник: в. „Галерия“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

До месец: Бензинът стига 2,60 лв. за литър

Цените на бензина и дизела може да нараснат до 2,50-2,60 лв. за литър, ако продължи поскъпването на петрола на...

Неизбежното дойде: 46 населени места у нас вече са с режим на тока

Две общини от Варненска област - Вълчи дол и Дългопол, и една от Пазарджишко – Лесичово, въведоха вече режим на уличното осветление. В Лесичово то ще...

Нови разкрития за грабежите в „Автомагистрали“ ЕАД (скандални документи)

Държавното дружество „Автомагистрали“ е действало изпреварващо и с военна организация по набирането на частни партньори непосредствено преди отпускането на първия милиард за магистрала „Хемус“,...

Младежите в БСП надигнаха глас: Партията има нужда от нови програма и председател Копирано от standartnews.com

“Настояваме за откриване на процедура по пряк избор на Конгреса на 22 януари 2022 г. и избор на следващ председател на Националния съвет на...

(Не) очаквано: Европа е изправена пред най-големия риск от война за последните 30 г.

Русия заяви след разговорите с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които се проведоха във Виена, че преговорите с НАТО за Украйна са...

Вижте още