Новите губернатори на „Промяната“ – политици, адвокати и генерали

Най-четени

До месец: Бензинът стига 2,60 лв. за литър

Цените на бензина и дизела може да нараснат до 2,50-2,60 лв. за литър, ако продължи поскъпването на петрола на...

Неизбежното дойде: 46 населени места у нас вече са с режим на тока

Две общини от Варненска област - Вълчи дол и Дългопол, и една от Пазарджишко – Лесичово, въведоха вече режим на...

Нови разкрития за грабежите в „Автомагистрали“ ЕАД (скандални документи)

Държавното дружество „Автомагистрали“ е действало изпреварващо и с военна организация по набирането на частни партньори непосредствено преди отпускането на...

Девет нови областни управители са назначени с решение на правителството, а от думите на Лена Бориславова – началник на кабинета на премиера Кирил Петков, стана ясно, че предстоят и още персонални промени по места. Бориславова заяви, че новите губернатори “трябва да прокарват политиките, мерките и решенията на правителството „.

Валери Сарандев, лидер на областната структура на БСП в Пиринско, е новият областен управител на Благоевград. Сарандев и преди е заемал тази длъжност, през 2017 година пак по време на служебен кабинет. Сарандев е от дълги години зам. кмет в община Гоце Делчев.

Стойко Танков, бивш депутат и лидер на БСП, е новият губернатор на Бургас. Той сменя Мария Нейкова, която е бивш областен на Стара Загора (от НДСВ). За разлика от нея, Танков е добре познат на бургазлии. Той бе и кандидат кмет на морския град преди години, когато бе ерата “Йоан Костадинов”.

За Нейкова се говореше, че е близка до президента Румен Радев и това е повод да се даде знак, че в БСП Корнелия Нинова взема превес при напрежението в отношенията с Радев седмици преди конгреса на БСП.
Людмила Илиева поема Велико Търново. Юристката е от квотата на “Демократична България”. Член е на Националното ръководство на ДСБ от 2016 г. и е съучредител на Политическа академия “Атанас Буров”.

Кадър на ДБ ще управлява Видин. Любен Иванов Иванов е водач на листите в последните избори за парламент за “Демократична България”. От 2003-а година e адвокат към адвокатска колегия – Видин. Има успешнен бизнес, който развива с фирмата “Марс секюрити”.

Юристът и член на ОбС на БСП Галин Господинов е назначен в Добрич. До момента той бе зам.-областен. Работил е за кратко в Областната дирекция на МВР-Добрич.

Йордан Иванов е назначен за областен управител на област Пловдив, а до сега е бил зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив.

Емил Хумчев е новият губернатор на Смолян и той също има опит в местната власт като председател на Общинския съвет в Златоград.

Председателят на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната Иван Иванов е назначен за областен управител на Софийска област. Той е служил и в Генералния щаб на Българската армия.
Катя Панева е била депутат в 45-о и 46-о Народно събрание от ДБ, а от днес е назначена за областен управител на Хасково. В града се говори, че тя е била оферирана за поста от ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ.

Източник: „ТРУД“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

До месец: Бензинът стига 2,60 лв. за литър

Цените на бензина и дизела може да нараснат до 2,50-2,60 лв. за литър, ако продължи поскъпването на петрола на...

Неизбежното дойде: 46 населени места у нас вече са с режим на тока

Две общини от Варненска област - Вълчи дол и Дългопол, и една от Пазарджишко – Лесичово, въведоха вече режим на уличното осветление. В Лесичово то ще...

Нови разкрития за грабежите в „Автомагистрали“ ЕАД (скандални документи)

Държавното дружество „Автомагистрали“ е действало изпреварващо и с военна организация по набирането на частни партньори непосредствено преди отпускането на първия милиард за магистрала „Хемус“,...

Младежите в БСП надигнаха глас: Партията има нужда от нови програма и председател Копирано от standartnews.com

“Настояваме за откриване на процедура по пряк избор на Конгреса на 22 януари 2022 г. и избор на следващ председател на Националния съвет на...

(Не) очаквано: Европа е изправена пред най-големия риск от война за последните 30 г.

Русия заяви след разговорите с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които се проведоха във Виена, че преговорите с НАТО за Украйна са...

Вижте още