Грешката на Радев: Можем да бъдем въвлечени във война, само, ако лудият с картечницата ни удари

Най-четени

Best 17 Finest 100 % free Online dating sites 2022: 100% No-cost & Zero credit card

Best 17 Finest 100 % free Online dating sites 2022: 100% No-cost & Zero credit card At this time, it...

How do you score a link for the tinder

How do you score a link for the tinder Step two is actually confirmed from the. Lookup dating internet site...

Sag niemals nie: 6 Frauen erlautern von ihren Bettgeschichten

Sag niemals nie: 6 Frauen erlautern von ihren Bettgeschichten Ungewohnlich solange bis bisserl verwerflich: Sechs Frauen gestehen Sex-Erlebnisse, Perish sie...

Не, няма да се отклоним от евро-атлантическия път. Българите сме направили своя избор още през 1990 година, като сме заявили желанието си да се развиваме като демократична държава, която е част от Западната цивилизация. С всичките грешки, подлости, грабежи, манипулации, заблуди, неопитност, бедност, корупция, несправедливост и прочие пороци, съпътстващи всяка промяна на обществения строй – а у нас това става по трудния начин – европейските ценности са бз алтернатива.

Осъзнаха го дори ортодоксалните комунисти, които първи изпратиха наследниците си за учат и се развиват именно в „прогнилия“ Запад.

 

Президентът знае това. Все пак в армията има израз: ВВС започва там, където свършват уставите. Затова е странно, че когато изброяваше приоритетите на 4-я служебен кабинет, който той назначава, постави на челно място „да не бъдем въвлечени във война“. Повтори го след него Димитър Стоянов, доскорошният му главен секретар, а от вчера военен министър. Дори творчески допълни, че нямало да допусне политизация на армията, която е деполитизирана от… 1990 година.

 

Дори и да дарявахме оръжие на Украйна (засега тарикатски го продаваме) пак няма как да бъдем въвлечени във военния конфликт. Всъщност истината, която не се изговаря гласно е „да не влезем във война с Русия“. Това послание се крие зад увъртанията и клишетата за националната ни сигурност и интереси. Същото важи и за руския газ – най-евтин и желан на планетата. За по-сигурно са активирани по списък всички –ози и –исти за да стресират населението с апокалиптични прогнози.

 

Хайде да повторим някои простички, но много важни неща.

 

Русия нападна вероломно Украйна на 24 февруари. Вероломно, защото Украйна е суверенна държава с население от 45 млн души и територия от 607 хил. кв. км!

 

Русия е агресор.

 

Украйна е жертва на тази агресия.

 

Никакви териториални претенции на Москва (и на който да е друг) не са аргумент в полза на бруталността, избитите и осакатени хора, прокудените милиони от домовете им, сриването на градове и заводи, изнасилванията и безчинствата.

 

Несъстоятелно е оправданието, че НАТО се разширява, а ЕС приема нови членове. Няма грам логика в това Русия да е въоръжена до зъби, да притежава и заплашва с най-мощния ядрен арсенал, а да твърди, че я заплашват страни като Литва, Полша, Естония, Латвия, Финландия, Украйна. Те да не се въоръжават и да не разчитат на НАТО, защото Путин така е решил.

 

Путин претендира за нов световен ред. Ако Владимир Владимирович бе чел късния Тодор Живков, щеше да е наясно с дефинитивното: „Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш!“ Как ще прекроява света Русия, която е на 90-о място по стандарт на живот. Чиито БВП е извън Топ 10. Страната на Ленин, Сталин и Путин е на 124-о място по корупция от 140 страни.

 

За да бъдеш велика сила трябва да си създал държава, която да привлича хора от цял свят, които биха искали да учат и развиват в нея. Вместо това само от началото на войната в Украйна досега 4,7 млн руски граждани са напуснали страната!

 

Путин мечтае Велика Русия да е №1 на планетата и в космоса, но не напада САЩ или Китай, а Украйна и заплашва съседни страни, много по-малки от Русия. Голям храбрец.

 

Русия е тази, която спря газа за България, като с това наруши договора между двете страни. Настояванията на Митрофанова да плащаме в рубли, за да ни пусне „Газпром“ кранчето е нагло и също е нарушение на договореностите.

 

Руският газ не е по-евтин от този от други източници, защото цената му се определя от борсите. Запишете си го това и спрете с глупостите.

 

Русия ни обяви за „неприятелска страна“, не ние нея. Според среди в БСП и „Възраждане“ тя ни е „приятелска страна“. Невероятно.

 

Доскорошният шеф на Роскосмос Рогозин ни заплаши с ядрени ракети. Ние никога с нищо не сме заплашвали когото й да било, най-малко Русия.

 

Можем да бъдем въвлечени във война само по един начин – ако Русия ни нападне. Дори периодичните провокативни изказвания на турския президент Ердоган за възстановяване на Османската империя са повече политика и ПР, отколкото реална заплаха.

 

Тънкото внушение на президента Румен Радев, че със своите действия и решение коалиционното правителство на Кирил Петков е създало условия за въвличане във война, които той и служебният кабинет трябва да неутрализират, е некоректно. Меко казано. Защото България е член на НАТО и ЕС с всички произтичащи от това условия и задължения. Точка.

 

Колкото и президентът да разчита на служебния премиер Гълъб Донев, политически офицер от Долна Митрополия и на военния министър Димитър Стоянов, кадър на същото училище, няма как да помръднат България от евро-атлантическия път. Нито могат да „не въвлекат“ страната във война, ако Путин – лудия с картечницата – си го е наумил.

 

Историята е виждала и други, обсебени от мания за световно господство и величие, и въпреки жестоката цена, ги е изпращала, където им е мястото.

 

На нас просто ни трябва още кураж.

 

Автор: Огнян Стефанов

Източник: Frognews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Best 17 Finest 100 % free Online dating sites 2022: 100% No-cost & Zero credit card

Best 17 Finest 100 % free Online dating sites 2022: 100% No-cost & Zero credit card At this time, it...

How do you score a link for the tinder

How do you score a link for the tinder Step two is actually confirmed from the. Lookup dating internet site having hackers Link outlines –...

Sag niemals nie: 6 Frauen erlautern von ihren Bettgeschichten

Sag niemals nie: 6 Frauen erlautern von ihren Bettgeschichten Ungewohnlich solange bis bisserl verwerflich: Sechs Frauen gestehen Sex-Erlebnisse, Perish sie nie zugeknallt traumen verwegen hatten. ...

Little Breasts at the Absolutely nothing Tit Website

Little Breasts at the Absolutely nothing Tit Website Tiny Bust and you may Roller Skates Evidently lightweight boobs and you may roller skates go together simply...

Exactly how a player Can also be Claim/Trigger a no-deposit Incentive

Exactly how a player Can also be Claim/Trigger a no-deposit Incentive The latest Wonderful Nugget Local casino is currently offering over 600 games and you...

Вижте още